Липсата на кадри е най-големият проблем на Многопрофилната болница в Девин.

...
Липсата на кадри е най-големият проблем на Многопрофилната болница в Девин.
Коментари Харесай

Благотворително парти на медицинска сестра от Германия за болницата в родния ѝ Девин

Липсата на фрагменти е най-големият проблем на Многопрофилната болница в Девин. Общинското управление провежда срещи със завършващи приблизително обучение младежи, като предлага да подкрепи образованието на две от тях, които желаят да учат за медицински сестри или акушерки.  

Болницата е и най-болезнената тематика за три родопски общини - Девин, Борино и Доспат. Тази тематика докосна медицинска сестра от Германия, която инициира благотворителна акция за подкрепяне на здравното заведение в Девин. В момента болничното заведение е в устойчиво финансово положение, само че казусът с кадровото застраховане се задълбочава. 

Родопчанката Десислава Райтц събра локална власт, бизнес и медицински фрагменти на благотворително празненство на връх рождения си ден, който съответства с професионалния празник на медицинските сестри.

Тя идва постоянно в родния си град и признава, че Девин се развива. Споделя, че в случай че всички хора с корен от Девин, които са в чужбина, а те са много, се сплотят и създадат нещо за този град, ще стане доста хубаво. Плановете на Десислава Райтц плануват някой ден да се върне със брачна половинка ѝ в Девин и да открие старешки дом.

Партито събра 756 лв.. А благотворителната самодейността е подкрепена от Община Девин и кмета Здравко Иванов.

Болницата обслужва жителите на три общини – Девин, Борино и Доспат. Заради задължения през 2011 година беше затворена три години, а хората проведоха митинги за нея. След обновяване на активността ѝ в нея има вътрешно, неврологично, хирургично и детско поделение. От две години е разкрито и поделение по гинекология. Заради пандемията в последните две години обаче болничното заведение лекуваше предпочитано Covid заболели. 

Здравното заведение разполага с 15 лекари, само че огромният проблем е дефицитът на медицински сестри, сподели изпълнителният шеф на болничното заведение Радка Грозданова.

Главната сестра на болничното заведение Дияна Чаушева, която беше зам.-кмет на община Девин, се отхвърли от кметското кресло, с цел да бъде в помощ на сътрудниците си в болничното заведение.

Хората в региона страдат и треперят за всеки един медицински кадър в лечебното заведение.

Репортаж на Радостина Чернокова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР